Accreditatie ISO 27001 Duijnborgh Certification

Utrecht, 1 februari 2011 – De RvA heeft Duijnborgh Certification de accreditatiestatus uitgereikt voor de ISO/IEC 27001.

Op 1 februari 2011 reikte de heer Roelf Werkman (foto rechts) van de Raad voor Accreditatie (RvA) de accreditatie status uit aan Frank Kossen (foto links), algemeen directeur van Duijnborgh Certification BV voor het certificeren van organisaties tegen de ISO-27001 norm (Informatiebeveiliging management systeem).

Hiermee is Duijnborgh Certification de vijfde instelling in Nederland die hiervoor is geaccrediteerd. Door deze accreditatie onderschrijft de RvA de werkwijze en kwaliteit van certificeringactiviteiten door Duijnborgh Certificatie BV. Vanwege de toenemende vraag van standaardisatie van informatiebeveiliging vanuit de markt zijn organisaties op zoek naar een partij die pragmatisch en organisatiegericht het managementsysteem van de organisatie kan certificeren.

Veel nieuwe en huidige klanten zien in Duijnborgh dan ook de meerwaarde. Duijnborgh is namelijk al meer dan 7 jaar succesvol in IT-audits en operationele auditdiensten bij kleine en middelgrote organisaties binnen o.m. de financiële sector (SAS70), overheid en zorg (NEN7510, GBZ, ZSP). Uitbreiding richting certificatie diensten is dan ook een logische volgende stap welke aansluit op de marktvraag en de visie van Duijnborgh.

Waar grote certificerende instellingen vaak kiezen voor een buitenlandse accreditatie als UKAS heeft Duijnborgh Certification BV gekozen voor de Nederlands Raad voor Accreditatie vanwege het hoge kwaliteitniveau van een RvA accreditatie en de bekendheid van dit overheidsorgaan binnen de Nederlandse markt.

Lees meer over de certificerende activiteiten van Duijnborgh op www.dbcert.nl