Audit UWV Gegevensdiensten (SUAG)

UWV Gegevensdiensten verzamelt, beheert en levert gegevens over werk en inkomen. (semi-)Overheidsorganisaties of ondernemingen, zoals de Belastingdienst, het CBS, gemeenten, en pensioenfondsen kunnen bij UWV Gegevensdiensten terecht voor gegevens over lonen, arbeidsverhoudingen en uitkeringen van werknemers en uitkeringsgerechtigden. De meeste gegevens kunnen online worden bekeken.

UWV stelt voorwaarden aan Afnemers die de gegevens ontvangen en gebruiken. Een van deze voorwaarden is een auditverplichting: Afnemers zijn verplicht om de vermelde normen uit het auditreglement UWV Gegevensdiensten in de bedrijfsvoering op te nemen en jaarlijks een audit te laten uitvoeren.

Deze auditverplichting wordt middels het auditreglement SUAG nader ingevuld. De audit dient te worden uitgevoerd door een auditor die staat geregistreerd als Register EDP-auditor (RE) bij NOREA, Certificerend accountant (AA) bij NBA, of Register accountant (RA) bij NBA.

 
Wilt u meer weten over onze dienstverlening betreffende de audit UWV gegevensdiensten? Bel ons dan op nummer 088 – 160 1700. U kunt ook het contactformulier invullen. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.